Thoughtful woman at home - copyspace

Smartengeld: heb ik recht op een schadevergoeding?

Loop je geestelijk letsel op door toedoen van een ander? Dan kun je smartengeld vorderen. Legal & Services regelt de aanvraag en helpt je bij herstel.

Je bent slachtoffer van een verkeers- of bedrijfsongeval.  Of zit thuis met geestelijke klachten. Opeens staat je leven op zijn kop en moet je van alles regelen. Bovendien maak je onverwacht hoge kosten. Die uitgaven wil je vergoed zien. Maar hoe pak je dat aan?

Smartengeld is een vergoeding voor emotionele schade na een ongeval. Bijvoorbeeld voor angstklachten of een burn-out. Een schadevergoeding met smartengeld eisen is tijdrovend en complex. Je moet aantonen dat de schade verband houdt met je ongeval en het geëiste bedrag nauwgezet onderbouwen. Dat kun je niet alleen. Laat je daarom begeleiden door Legal & Services. Dan vechten we voor een eerlijke schadevergoeding en zoeken we samen naar oplossingen.

Wanneer kun je smartengeld eisen

Ben je slachtoffer van een verkeers- of bedrijfsongeval? Of leid je door toedoen van een ander aan geestelijke klachten? Dan heb je recht op een schadevergoeding. Smartengeld is een deel van die vergoeding. Het is bedoeld om emotionele schade te verlichten.

Smartengeld eisen kan in deze situaties:

 1. Je loopt lichamelijk letsel op door de schuld van iemand anders.
 2. Je loopt geestelijk letsel op door de schuld van iemand anders.
 3. Iemand anders tast je eer of goede naam aan.

Bij geestelijke schade kun je denken aan de gevolgen van een depressie of burn-out. Maar ook aan (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid door voortdurende overbelasting op het werk.

Als slachtoffer van een ongeval heb je recht op een vergoeding. Het schadebedrag voor kapotte eigendommen, medische behandelingen en gederfde inkomsten zijn objectief meetbaar. Bij smartengeld is dit ingewikkelder. Laat je daarom assisteren door de letselschade-experts van Legal & Services.

We begeleiden je tijdens je hersteltraject en regelen een eerlijke schadevergoeding voor alle kosten. Fysiek, materieel en emotioneel. Zo kun je weer snel verder met je leven.

Op hoeveel smartengeld heb je recht?

Bij het toewijzen van smartengeld kijkt de rechter vooral naar eerdere zaken. Wat kregen letselslachtoffers in vergelijkbare situaties? Belangrijke factoren bij het bepalen van de hoogte van smartengeld zijn:

 • Soort letsel en de ernst.
 • Pijn die je nu en in de toekomst lijdt.
 • Blijvende schade en de gevolgen voor je functioneren.

Schakel voor het eisen van een eerlijke schadevergoeding na een ongeluk onze hulp in. Dan inventariseren we alle kosten en onderbouwen we gedetailleerd de hoogte van het smartengeld. Het neemt de pijn niet weg, maar het biedt wel perspectief.

Smartengeld eisen met letselschade-advocaat

Het claimen van smartengeld is een lang en ingewikkeld proces. We begeleiden je van begin tot eind. We brengen alle schade nauwgezet in kaart. Claimen een eerlijke schadevergoeding en ondersteunen je bij herstel. Want wat heb je aan geld, als je niet verder kunt met je leven?

Goed om te weten, als slachtoffer van een ongeval betaal je niets voor onze begeleiding. De kosten zijn namelijk voor de tegenpartij. Neem daarom direct contact op na een verkeers- of bedrijfsongeval. Ook als je twijfelt.

Zelf smartengeld berekenen werkt niet

Online vind je diverse rekentools om zelf smartengeld te berekenen. In de praktijk heb je er weinig aan. Elke situatie is anders en de hoogte van het smartengeld is afhankelijk van tientallen factoren. Veel schade wordt ook pas later duidelijk. Win daarom altijd advies in bij een ervaren letselschade-advocaat.

Slachtoffers van letselschade wachten soms jaren op een eerlijke vergoeding en 95% van de letselschadezaken wordt met een verzekeraar afgehandeld. Met onze kennis, ervaring en slagvaardigheid ben je verzekerd van een snelle afhandeling. Ook voorkom je extra zorgen.

Hulp nodig bij claimen smartengeld?

Bij Legal & Services komen we voor jou op. We nemen zorgen uit handen en ondersteunen je bij de nasleep van een bedrijfsongeval of verkeersongeluk. Financieel, emotioneel en praktisch.

Legal & Services ondersteunt je bij deze diensten

 • Aansprakelijk stellen veroorzaker ongeluk
 • Onderhandelen met verzekeraar
 • Verzamelen van bewijsstukken
 • Inventariseren van schadeposten
 • Onderzoeken van geleden schade
 • Berekenen smartengeld
 • Eventueel voorbereiden rechtszaak

Slachtoffers wachten vaak jaren op een schadevergoeding. Laat het zover niet komen en werk samen met de experts in letselschade. Neem contact met ons op.

👉 Wil jij weten of je in aanmerking komt voor een vergoeding van schade na betrokkenheid bij een ongeval? Doe een check!

 

Letselschade na ongeval? Daarom kiezen voor Legal & Services:

✔ We pakken je problemen op alle fronten aan.

✔ Betrokken, begripvol en vasthoudend.

✔ Ken je positie en rechten.

✔ Krijg grip op de situatie en voorkom extra zorgen.

✔ Geef je leven weer richting.

✔ Wij staan 100% achter jou.

 

Bel voor persoonlijk advies:

085-0664110